Jokić heroj Denvera u zadnjoj sekundi koš za pobedu.

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Jutu Džez posle "ludog" meča punog preokreta i odlične partije Nikole Jokića.


Denver je nadoknadio 18 poena razlike, zatim "prokockao" dobijen meč, a onda odneo pobedu posle dva produžetka rezultatom 134:132.Nagetsi su se trijumfom "odlepili" od Jute na trećem mestu zapadne konferencije i došli do treće pobede u pet odigranih mečeva u NBA "mehuru" u Orlandu.Jokić je delovao potpuno nezainteresovano i nespremno za najboljeg defanzivca lige Rudija Gobera u prvom poluvremenu, ali se probudio u nastavku i značajno doprineo pobedi.


Centar reprezentacije Srbije je meč završio sa 30 poena (11/21), 11 skokova, sedam asistencija, tri ukradene i četiri izgubljene lopte.

Najbolji centar sveta je probudio iz svog sna, Denveru doneo priključak u trećoj četvrtini, a onda potpuno preuzeo tok utakmice u svoje ruke u oba produžetka, a u prvom svojoj ekipi doneo koš u poslednjoj sekundi posle nesvakidašnje situacije.

JSrpski centar nije imao odgovor za Francuza, a u redovima Nagetsa niko nije bio raspoložen, pa ni povratnik na teren Džamal Marej.

Prednost Džeza je isključivo rasla i na kraju prve četvrtine iznosila ogromnih +14.

Majklu Porteru, uz Jokića najboljem igraču Denvera u Orlandu, takođe nije išlo, pa je prvo poluvreme završio sa 0/5.

Juta je nastavila da pogađa, Gober je nastavio da "maltretira" Jokića, pa je visoka prednost ostala na strani Džeza i posle 24 minuta košarke.

Početak drugog poluvremena bio je potpuno drugačiji od prvog, pogotovo za Jokića i Portera, koji su se raspucali.

Denver je igrao sa više energije i bolje u odbrani, a Jokić je u jednom trenutku hladnokrvno pogodio dve trojke i posle dugo vremena svojoj ekipi doneo "pristojan" minus od sedam poena.

Gober je i dalje bio dobar, ali ne onoliko koliko u prvom poluvremenu, pa se Denver vratio. Ipak, Juta nije dala svoju prednost i ostalo je +9 za njih pred početak četvrte četvrtine.uta je dobro počela utakmicu šutevima za tri poena, a sa druge strane nije stigao adekvatan odgovor.

Rudi Gober je na prošlom međusobnom meču gledao Jokića kako beleži tripl-dabl, pa je sada ušao značajno motivisanije, što se videlo od samog starta.

Izvor:mikiribac.blogspot.com 

Коментари

Популарни постови