Šuo Nikole Jokića. dabl-dabl

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su San Antonio Sparse rezultatom 132:126 u svom trećem meču po nastavku NBA lige.


Nagetsi su upisali drugi vezani posle uvodnog poraza, a Sparsima naneli drugi uzastopni neuspeh i umanjili im šanse za plasmanom u plej-of.Nikola Jokić je dosta sporo počeo utakmicu, ali se "probudio" u trećoj četvrtini i na kraju završio sa 25 poena (10/17), četiri skoka, 11 asistencija, jednom ukradenom i pet izgubljenih lopti.


NBA "restart" u "Dizni svetu"

San Antonio – Denver 126:132

(28:32, 37:30, 24:27, 37:43)


Denver: Milsap 7, Porter 30, Kreg 8, Jokić 25, Moris 19, Plamli 4, Grent 22, Dozijer 12, Denijels 5; Trener: Majkl Meloun


San Antonio: Derozan 18, Pertl 2, Vajt 23, Marej 4, Voker 9, Jubenks 12, Gej 24, Džonson 20, Mils 14, Vederspun 0; Trener: Greg Popovič


Još jedno sjajno izdanje viđeno je od Denverovog "X" faktora Majkla Portera Džuniora, koji je iskoristio izostanak Džamala Mareja, Gerija Herisa i Vila Bartona.


Denver je ovim uspehom došao na utakmicu od Los Anđeles Klipersa, koji trenutno zauzimaju drugo mesto Zapada, a isto toliko se udaljio od Jute, odnosno Hjustona.


San Antonio je ostao na desetom mestu sa istim učinkom kao Nju Orleans, pa će nastaviti grčevitu borbu za plasmanom u plej-of.


"Grumenje" je odlično počelo utakmicu, uz visok procenat šuta pre svega zbog dobrog starta Majkla Portera.


Veoma brzo je bilo 16:4 za Nagetse, ali je još brže bilo i samo +2 za Nagetse kojima je igra veoma brzo opala.Jokić nije bio previše aktivan u prvom poluvremenu, ali je sve to nadoknadio u trećoj četvrtini. Konstantno je razigravao saigrače, sve je išlo preko njega, a pogodio je i neke teške šuteve.


Svojim igračima je uneo najviše energije kada je u tri vezana napada pogodio tri trojke i vratio prednost svojoj ekipi, koja je samo nastavila da raste.

Коментари

Популарни постови